Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Perníčky měkké po upečení Vánoční cukroví
17. 10. 2017 Přečteno: 2538x

Perníčky měkké po upečení

Ingredience
- +
  • Na asi 3 plechy:
  • hladká mouka: 350 g
  • moučkový cukr: 150 g
  • jedlá soda: 0.5 KL
  • vejce: 2 ks
  • máslo: 70 g
  • med: 3 PL
  • koření do perníku: 1 PL
  • kakao: 3 - 4 PL
  • vejce na potírání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Perníčky měkké po upečení - recept

Smícháme mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníku a zapracujeme vejce, med a změklé (nebo nastrouhané) máslo. Těsto necháme pár hodin odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrájme z něj perníčky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 160 °C asi 8 - 10 minut dorůžova. 

Perníčky měkké po upečení můžeme zdobit hned další den např. citrónovou polevou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Tuňákový salát s těstovinami

Saláty: Tuňákový salát s těstovinami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Vejce uvaříme natvrdo. Pokud chceme, aby byl tuňákový salát bohatší na…

Slepičí vývar

Polévky: Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru,…

Jablečná buchta na plech

Dezerty: Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme,…