Perníčky měkké po upečení
Ingredience
- Na asi 3 plechy:
- hladká mouka: 350 g
- moučkový cukr: 150 g
- jedlá soda: 0.5 KL
- vejce: 2 ks
- máslo: 70 g
- med: 3 PL
- koření do perníku: 1 PL
- kakao: 3 - 4 PL
- vejce na potírání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Perníčky měkké po upečení - recept
Smícháme mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníku a zapracujeme vejce, med a změklé (nebo nastrouhané) máslo. Těsto necháme pár hodin odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrájme z něj perníčky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 160 °C asi 8 - 10 minut dorůžova.
Perníčky měkké po upečení můžeme zdobit hned další den např. citrónovou polevou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.