Pesto z česneku medvědího
Ingredience
- medvědí česnek: 50 g
- piniové oříšky: 50 g
- olivový olej: 50 ml
- parmazán: 25 g
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pesto z česneku medvědího - recept
Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi, čímž se nám podaří zvýraznit jejich chuť. Parmazán si nastrouháme najemno. Připravíme si mixér, do kterého vložíme listy medvědího česneku a opražené oříšky. Začneme mixovat a postupně přiléváme olivový olej. Na závěr vsypeme nastrouhaný sýr. Takto připravené pesto z česneku medvědího dochutíme solí, pepřem a můžeme dle libosti použít.
Pokud nemáme po ruce mixér, můžeme si dopomoct hmoždířem. Nejdříve si v něm rozdrtíme piniové oříšky, ty si odložíme bokem. Pak v hmoždíři utřeme lehce osolený medvědí česnek, přidáme oříšky, olej a sýr. Třeme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladkou pastu. Jakmile je hotovo, pesto z česneku medvědího můžeme přendat do uzavíratelné nádoby a uchovávat v ledničce. Jestliže nahoru nalijeme vrstvu olivového oleje, vydrží v lednici i několik týdnů.
Pesto z česneku medvědího se dá skvěle připravit také z jiných typů ořechů, ať už z vlašských nebo kešu. Výborně se hodí do sendvičů nebo na těstoviny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.