Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněné brambory se žampiony Hlavní jídla
22. 05. 2018 Přečteno: 4885x

Plněné brambory se žampiony

Ingredience
- +
  • střední brambory: 4 ks
  • žampiony: 4 ks
  • domácí slanina: 50 g
  • čedar: 2 PL
  • jarní cibulka: 2 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Plněné brambory se žampiony - recept

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 45 minut. Brambory podélně rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a vydlabané brambory osolíme a opepříme. 

Jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část a obě části nakrájíme nadrobno. Čedar nastrouháme, česnek prolisujeme, slaninu a žampiony nakrájíme na malé kousky. 

Na rozehřátém oleji orestujeme bílou část cibulky se slaninou, přidáme žampiony a společně orestujeme, až se z hub přestane odpařovat voda. Necháme chvíli vychladnout, smícháme se sýrem, česnekem a nadrobno nakrájenými kousky brambor, které jsme vydlabali. Podle chuti osolíme, opepříme a směsí naplníme brambory. 

Plněné brambory se žampiony zapečeme na 180 °C asi 15 minut a posypeme zelenou jarní cibulkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

Tip na recept

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Z fenyklu odstraníme zelené stonky a překrájíme ho na menší kousky. Na troše oleje necháme nakrájenou anglickou slaninu pustit trochu tuku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, fenykl a orestujeme. Zalijeme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Krémová rybí polévka

Polévky: Krémová rybí polévka

Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory a mrkev na menší kostičky. Na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm…

Živáňská pečeně

Hlavní jídla: Živáňská pečeně

Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a klobásu na kolečka. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem…

Pomazánka s kapary

Pomazánky: Pomazánka s kapary

V misce smícháme smetanový sýr se změklým máslem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a utřeme dohladka.…

Pohanková polévka

Polévky: Pohanková polévka

Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a…