Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z medvědího česneku Pomazánky
14. 04. 2016 Přečteno: 5384x

Pomazánka z medvědího česneku

Ingredience
- +
  • čerstvý medvědí česnek 
  • měkký tvaroh 
  • zakysaná smetana 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pomazánka z medvědího česneku – recept

Do mísy si dáme tvaroh a přidáme k němu zakysanou smetanu (smetanu můžeme vyměnit také za kvalitní bílý jogurt). Společně vyšleháme, dochutíme solí a přidáme najemno nakrájený medvědí česnek. Pokud jej neseženeme čerstvý, můžeme použít také naložený v oleji.

Pomazánka z medvědího česneku se dá připravovat v mnoha variantách. Můžeme využít i další oblíbené koření, například červenou mletou papriku. Pokud máme v oblibě sýry, můžeme do pomazánky nastrouhat tvrdý sýr typu ementál, který opět změní chuť a konzistenci. Pokud se vám pomazánka z medvědího česneku bude zdát příliš hustá, rozředit vám ji pomůže troška smetany.

Pomazánku je nejlepší před podáváním nechat uležet v chladu, nejméně dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Všechny chutě se tak ideálně propojí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Bulharský tarator

Polévky: Bulharský tarator

Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli…

Povidlová omáčka k masu

Ostatní: Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v…

Batátový krém

Polévky: Batátový krém

Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem…