Pomazánka z tresčích jater
Ingredience
- tresčí játra v oleji: 1 ks
- tvaroh nebo smetanový sýr: 200 g
- máslo: 50 g
- cibule: 1 ks
- sterilované okurky: 2 ks
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a společně s okurkami přidáme k tvarohové směsi. V případě, že je pomazánka z tresčích jater příliš hustá, rozředíme ji mlékem dle potřeby. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti, ozdobíme petrželkou a můžeme zakápnout trochou citronové šťávy.
Pomazánka z tresčích jater je ideální na jednohubky či chlebíčky. Skvěle se ale hodí i jako rychlá a zdravá večeře.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Potom do hrnce vložíme houby, kořenovou zeleninu,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Filety z lososa potřeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami, důkladně nasolíme, opepříme a zakápneme…
Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se…
Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.