Pomazánka z tresčích jater
Ingredience
- tresčí játra v oleji: 1 ks
- tvaroh nebo smetanový sýr: 200 g
- máslo: 50 g
- cibule: 1 ks
- sterilované okurky: 2 ks
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a společně s okurkami přidáme k tvarohové směsi. V případě, že je pomazánka z tresčích jater příliš hustá, rozředíme ji mlékem dle potřeby. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti, ozdobíme petrželkou a můžeme zakápnout trochou citronové šťávy.
Pomazánka z tresčích jater je ideální na jednohubky či chlebíčky. Skvěle se ale hodí i jako rychlá a zdravá večeře.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Začněte tím, že si ve vyšší pánvi rozpálíte malé množství oleje a na něm orestujete dozlatova hovězí maso. Po chvíli přidejte i nasekanou cibulku a strouhanou mrkev. Vše promíchejte a pokračujte v opékání...
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Moje snídaně již několik roků je jogurt....
Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do…
Fazole a hrách namočíme den předem do studené vody. Luštěniny můžeme různě obměňovat s ohledem na dobu vaření.…
Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme cukr, sušené mléko, vanilková semínka a důkladně promícháme.…
V hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme rukolu, zalijeme vývarem a krátce povaříme.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.