Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z tresčích jater Pomazánky
21. 08. 2017 Přečteno: 11657x

Pomazánka z tresčích jater

Ingredience
- +
  • tresčí játra v oleji: 1 ks 
  • tvaroh nebo smetanový sýr: 200 g
  • máslo: 50
  • cibule: 1 ks  
  • sterilované okurky: 2 ks
  • petrželka
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

align="justify">Pomazánka z tresčích jater - recept

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a společně s okurkami přidáme k tvarohové směsi. V případě, že je pomazánka z tresčích jater příliš hustá, rozředíme ji mlékem dle potřeby. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti, ozdobíme petrželkou a můžeme zakápnout trochou citronové šťávy.

Pomazánka z tresčích jater je ideální na jednohubky či chlebíčky. Skvěle se ale hodí i jako rychlá a zdravá večeře.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Losos na grilu

Hlavní jídla: Losos na grilu

Filety z lososa potřeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami, důkladně nasolíme, opepříme a zakápneme…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…

Halušky s brynzou

Hlavní jídla: Halušky s brynzou

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se…

Žurek

Polévky: Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu,…