Bliny neboli ruské lívance
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- droždí: 8 g
- máslo: 30 g
- vejce: 1 ks
- mléko: 300 ml
- cukr: 1 PL
- sůl
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bliny neboli ruské lívance – recept
V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout. Pečeme v lívanečníku, při pečení pokapeme rozpuštěným máslem, otočíme a pečeme z druhé strany. Bliny se podávají nasladko i naslano.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.