Borůvkový džem
Ingredience
- 1 kg borůvek
- 100 ml citrónové šťávy
- 400 g cukru krystal
- 10 g citrusového pektinu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Borůvkový džem - recept
Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs zavře, tak do hrnce přidáme 10 g pektinu, který jsme si v malé misce smíchali s 10 gramy cukru. Chvíli mícháme, a pak ho hrnce přidáme zbývající cukr. Ještě krátce povaříme asi 5 minut a je hotovo. Horký borůvkový džem plníme do sklenic. Borůvkový džem můžeme pro jistotu ještě zavařit na 20 minut při 80 °C. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.