Carpaccio z červené řepy
Ingredience
- větší červená řepa: 1 ks
- měkký kozí sýr: 50 g
- citron: 1 ks
- rukola
- vlašské ořechy
- ocet balsamiko
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Carpaccio z červené řepy – recept
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1 hodinu doměkka. Řepa je upečená, jakmile jí lehce projde dřevěná špejle.
Carpaccio z červené řepy připravíme tak, že upečenou řepu po vychladnutí nakrájíme na co možná nejtenčí plátky, rozdělíme ji na talíře a zakapeme zálivkou připravenou z citronu, octa balsamiko, soli, pepře a olivového oleje. Nakonec posypeme rozdrobeným sýrem, čerstvou rukolou a ořechy.
U tohoto receptu můžeme experimentovat především se zálivkou, do které můžeme použít například také med nebo hrubozrnnou hořčici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.