![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Cassoulet](/img/clanky/f37321280a380a697a59b2ea64c977cb/cassoulet.jpg)
Cassoulet
Ingredience
- bílé fazole: 150 g
- kachní maso: 80 g
- vepřový bok: 50 g
- vepřová krkovice: 80 g
- klobása: 80 g
- rajče: 1 ks
- cibule: 1 ks
- vývar: 350 ml
- armagnak: 50 ml
- hrsti strouhanka: 2 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- sádlo
- máslo
- hřebíček: 2 ks
- šalvěj - lístky: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cassoulet – recept
Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kachní maso, krkovici a vepřový bok. Z masa necháme okapat přebytečný tuk. Ten si necháme na později. Na kousky nakrájenou klobásu také osmažíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, potřeme česnekem a navrstvíme uvařené fazole s masem. Poté zalijeme armagnacem a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Zalijeme tukem z opékaného masa a odvarem z fazolí, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Na povrchu se utvoří škraloup, který během pečení asi 6x zamícháme do ostatních ingrediencí. poslední škraloup necháme na povrchu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.