Cassoulet
Ingredience
- bílé fazole: 150 g
- kachní maso: 80 g
- vepřový bok: 50 g
- vepřová krkovice: 80 g
- klobása: 80 g
- rajče: 1 ks
- cibule: 1 ks
- vývar: 350 ml
- armagnak: 50 ml
- hrsti strouhanka: 2 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- sádlo
- máslo
- hřebíček: 2 ks
- šalvěj - lístky: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cassoulet – recept
Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kachní maso, krkovici a vepřový bok. Z masa necháme okapat přebytečný tuk. Ten si necháme na později. Na kousky nakrájenou klobásu také osmažíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, potřeme česnekem a navrstvíme uvařené fazole s masem. Poté zalijeme armagnacem a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Zalijeme tukem z opékaného masa a odvarem z fazolí, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Na povrchu se utvoří škraloup, který během pečení asi 6x zamícháme do ostatních ingrediencí. poslední škraloup necháme na povrchu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.