![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rizoto s kuřecím masem](/img/clanky/80f8bd120c8a80e9089b31e9317ac14f/rizoto-s-kurecim-masem.jpg)
Rizoto s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí maso (prsa, vykoštěná stehna,...): 200 g
- rýže Arborio - hrnek: 1 ks
- drůbeží vývar - hrnek: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- hrášek - hrst: 1 ks
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- parmazán
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rizoto s kuřecím masem – postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, mrkev na menší kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme suchou rýži, necháme obalit zrníčka rýže olejem a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, zalijeme trochou horkého vývaru, který necháme vsáknout do rýže. Tento postup opakujeme až do vypotřebování vývaru a změknutí rýže, což bude asi 20 minut. Asi v polovině přidáme hrášek. Zatímco se připravuje rýže, opečeme na troše oleje osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova.
Nakonec smícháme rýži s masem a na talíři ozdobíme rizoto s kuřecím masem nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.