Rizoto s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí maso (prsa, vykoštěná stehna,...): 200 g
- rýže Arborio - hrnek: 1 ks
- drůbeží vývar - hrnek: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- hrášek - hrst: 1 ks
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- parmazán
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rizoto s kuřecím masem – postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, mrkev na menší kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme suchou rýži, necháme obalit zrníčka rýže olejem a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, zalijeme trochou horkého vývaru, který necháme vsáknout do rýže. Tento postup opakujeme až do vypotřebování vývaru a změknutí rýže, což bude asi 20 minut. Asi v polovině přidáme hrášek. Zatímco se připravuje rýže, opečeme na troše oleje osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova.
Nakonec smícháme rýži s masem a na talíři ozdobíme rizoto s kuřecím masem nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.