Krevety v kokosové kešu omáčce
Ingredience
- krevety : 8 ks
- přírodní kešu ořechy (kešu máslo): 50 g
- kuřecí vývar : 100 ml
- kokosové mléko: 150 ml
- červená kari pasta : 1 KL
- kurkuma: 1 KL
- zázvor: 2 cm
- česnek - stroužky : 2 ks
- limetka: 1 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- cukr: 1 PL
- čerstvý koriandr
- kokosový olej: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevety v kokosové kešu omáčce - recept
Kešu namočíme do vlažné vody a necháme odležet alespoň 2 hodiny, aby ořechy změkly. Pokud máme k dispozici kešu máslo, můžeme jím oříšky nahradit.
Krevety zakápneme šťávou z limetky, případně kapkou rybí omáčky a necháme marinovat. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme česnek se zázvorem. Restujeme asi 30 sekund a pak vmícháme červenou kari pastu a kurkumu. Přidáme kapku kokosového mléka a necháme kari pastu rozvonět. Poté vlijeme vývar a kešu oříšky. Přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vlijeme kokosové mléko. Povaříme asi 5 minut a omáčku v mixéru důkladně rozmixujeme.
Wok pánev vytřeme ubrouskem a rozehřejeme olivový olej, na kterém prudce osmažíme krevety (asi 1 minutu). Krevety jsou hotové jakmile zrůžový. Poté vlijeme rozmixovanou omáčku a dochutíme rybí omáčkou, cukrem a šťávou z limetky. Omáčka by měla mít sladkokyselou chuť. Krátce prohřejeme a podáváme.
Krevety v kokosové kešu omáčce servírujeme s jasmínovou rýží a čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.