Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Česnekovo-žampionová pomazánka Pomazánky
17. 05. 2018 Přečteno: 2434x

Česnekovo-žampionová pomazánka

Ingredience
- +
  • žampiony: 150 g
  • stroužky česneku: 1 ks
  • malá červená cibule: 1 ks
  • žervé: 2 PL
  • čerstvý tymián: 1 PL
  • máslo: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Česnekovo-žampionová pomazánka - recept

Cibuli a česnek i žampiony nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, žampiony, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a dusíme při mírné teplotě asi 15 minut, až se vydusí veškerá tekutina. Necháme vychladnout. Žampiony smícháme s žervé a necháme vychladit.

Česnekovo-žampionová pomazánka se podává na čerstvém pečivu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pečená cizrna s rozmarýnem

Pečená cizrna s rozmarýnem

Cizrnu den předem namočíme ve studené vodě a vodu slijeme. V hrnci zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 1 hodinu. Cizrna by neměla být úplně měkká, protože spůjde ještě do trouby. Necháme ji v cedníku…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Čočka na kyselo

Přílohy: Čočka na kyselo

Čočku přebereme, propláchneme a necháme ve studené vodě namočenou do dalšího dne. Vodu slijeme a vaříme v nové,…

Tafelspitz

Hlavní jídla: Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…

Losos na grilu

Hlavní jídla: Losos na grilu

Filety z lososa potřeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami, důkladně nasolíme, opepříme a zakápneme…