class="western">Dýňová polévka se zázvorem – recept
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibuli a nasekaný česnek. Přidáme dýni a asi 3 minuty pod pokličkou podusíme. Zalejem zeleninovým vývarem a polévku přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, bobkové listy, kousky pomerančové kůry. Poté vaříme zhruba 20 minut do změknutí dýně. Z hrnce vytáhneme bobkové listky a pomerančovou kůru. Ručním mixérem dýňovou polévku rozmixujeme. Přijeleme smetanu, která vytvoří krémovou konzistenci. Polévku dochutíme solí, citronovou šťávou a muškátovým oříškem.
Dýňovu polévku se zázvorem naservírujeme s dýňovými semínky a zakysanou smetanou.
Brambory nakrájíme na menší kostky, kopr a cibuli nadrobno, mléko a smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu. Stonky kopru nevyhazujeme. V hrnci necháme na oleji rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibuli.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.