class="western">Dýňová polévka se zázvorem – recept
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibuli a nasekaný česnek. Přidáme dýni a asi 3 minuty pod pokličkou podusíme. Zalejem zeleninovým vývarem a polévku přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, bobkové listy, kousky pomerančové kůry. Poté vaříme zhruba 20 minut do změknutí dýně. Z hrnce vytáhneme bobkové listky a pomerančovou kůru. Ručním mixérem dýňovou polévku rozmixujeme. Přijeleme smetanu, která vytvoří krémovou konzistenci. Polévku dochutíme solí, citronovou šťávou a muškátovým oříškem.
Dýňovu polévku se zázvorem naservírujeme s dýňovými semínky a zakysanou smetanou.
Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.