![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
Jablka v županu
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
150g nakládaných brusinek
listové těsto
několik menších jablíček
cukr moučka
1 vejce
Jablka v županu – postup přípravy
Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců tak, abychom ho ale nemuseli rozkrojit. Dutiny jablíček totiž naplníme brusinkami. Jablka budeme zabalovat do listového těsta, proto ho rozválíme na asi 3 cm tlustou placku, ze které vykrájíme čtverce o straně cca 13 cm, záleží na tom, jak máme velká jablíčka. Ze zbylého těsta vykrájíme kolečka a rozšleháme si vajíčko. Jablka plníme tak, že do středu čtverce si vždy jedno postavíme, růžky těsta pomažeme vajíčkem, nahoře je spojíme a upevníme vykrojeným kolečkem. Celé takto zabalené jablko ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Až budeme mít zabalená všechna jablíčka, naskládáme je na plech vyložený papírem a dáme do předehřáté trouby péct do zlatova. Po vyndání posypeme jablka v županu moučkovým cukrem a můžeme jíst i teplá, studená jsou výborná se šlehačkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.