Kachní kaldoun
Ingredience
- Na asi 6 porcí
- kachní droby a kosti: 500 g
- kachní stehno: 1 ks
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 600 g
- bobkový list: 2 ks
- pepř černý: 5 ks
- nové koření: 5 ks
- mouka: 3 PL
- máslo: 30 g
- muškátový oříšek
- citronová šťáva
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní kaldoun – recept
Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a kosti vyhodíme, droby nakrájíme na menší kousky. Maso ze stehna obereme a také nakrájíme.
Rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a vytvoříme jíšku, ke které za stálého míchání přidáváme kachní vývar. Polévku s jíškou povaříme asi 30 minut. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem, přidáme nastrouhanou druhou polovinu zeleniny, maso s kousky drobů a společně povaříme asi 5 minut.
Kachní kaldoun ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.