Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní kaldoun Polévky
13. 08. 2018 Přečteno: 3990x

Kachní kaldoun

Ingredience
- +
  • Na asi 6 porcí
  • kachní droby a kosti: 500 g
  • kachní stehno: 1 ks
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 600 g
  • bobkový list: 2 ks
  • pepř černý: 5 ks
  • nové koření: 5 ks
  • mouka: 3 PL
  • máslo: 30 g
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kachní kaldoun – recept

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a kosti vyhodíme, droby nakrájíme na menší kousky. Maso ze stehna obereme a také nakrájíme.

Rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a vytvoříme jíšku, ke které za stálého míchání přidáváme kachní vývar. Polévku s jíškou povaříme asi 30 minut. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem, přidáme nastrouhanou druhou polovinu zeleniny, maso s kousky drobů a společně povaříme asi 5 minut.

Kachní kaldoun ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Višňový likér

Nápoje: Višňový likér

Odstopkované a omyté višně nasypeme do nádoby, přidáme cukr a protřepeme. Hřebíček a rozříznutý vanilkový lusk…

Batátové hranolky s dipem

Přílohy: Batátové hranolky s dipem

Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a…

Polévka z červené čočky

Polévky: Polévka z červené čočky

Cibuli, česnek, mrkev a zázvor si očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Čerstvý zázvor…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…