Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní prsa na medu Hlavní jídla
06. 03. 2018 Přečteno: 25937x

Kachní prsa na medu

Ingredience
- +
  • kachní prsa s kůží: 400 g
  • tekutý med: 2 KL
  • citrónová šťáva: 2 KL
  • čerstvý tymián: 2 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní prsa na medu - recept

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se dostala i do zářezů na kůži. Necháme asi 3 hodiny v lednici odležet. Před samotnou přípravou necháme maso ještě asi 20 minut v pokojové teplotě. 

Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev bez oleje a zahříváme. Kůže začne pouštět hodně tuku, který postupně odebíráme, aby se kachní prsa v tuku nezačala dusit, ale krásně se opekla. Jakmile přestane odtékat tuk, zvýšíme teplotu a kůži opečeme dozlatova. Kachní prsa obrátíme a opečeme asi 4 minuty. Maso přesuneme do pekáčku a v troubě ho ještě dopečeme asi 5 - 10 minut podle požadovaného propečení. 

Kachní prsa na medu zabalíme do alobalu a necháme dojít ještě stejnou dobu, po kterou jsme kachnu pekli v troubě. Tím zajistíme, že se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a to nebude po rozkrojení suché

Kachní prsa na medu se podávají nakrájená na plátky. Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 420 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu ohříváme. Mícháme, aby se ovesná…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kozoroh – Horoskop 2024

    To co je zde o kozorohu napsáno, jsou jen lži. Tohle bych spíš trestal upálením.

  • Posmrtný život: Co je po…

    Se schizofrenií nejsem v životě spokojený a štastný, žiju v neustálích obavách, ve strachu a v neduvěře k sobě...

  • Váhy – Horoskop 2024

    Dobry den, rada čtu horoskopy ale tech reklam co tam skáče neustále ,clovek se nemuze soustředit a nastvane je...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí vaječný likér

Nápoje: Domácí vaječný likér

Do hrnce vlijeme kondenzované mléko, podélně rozřízneme vanilkový lusk, obsah vyškrábneme do mléka a vložíme do…

Párky v listovém těstě - hadi

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a…