Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní prsa na medu Hlavní jídla
06. 03. 2018 Přečteno: 26963x

Kachní prsa na medu

Ingredience
- +
  • kachní prsa s kůží: 400 g
  • tekutý med: 2 KL
  • citrónová šťáva: 2 KL
  • čerstvý tymián: 2 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní prsa na medu - recept

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se dostala i do zářezů na kůži. Necháme asi 3 hodiny v lednici odležet. Před samotnou přípravou necháme maso ještě asi 20 minut v pokojové teplotě. 

Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev bez oleje a zahříváme. Kůže začne pouštět hodně tuku, který postupně odebíráme, aby se kachní prsa v tuku nezačala dusit, ale krásně se opekla. Jakmile přestane odtékat tuk, zvýšíme teplotu a kůži opečeme dozlatova. Kachní prsa obrátíme a opečeme asi 4 minuty. Maso přesuneme do pekáčku a v troubě ho ještě dopečeme asi 5 - 10 minut podle požadovaného propečení. 

Kachní prsa na medu zabalíme do alobalu a necháme dojít ještě stejnou dobu, po kterou jsme kachnu pekli v troubě. Tím zajistíme, že se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a to nebude po rozkrojení suché

Kachní prsa na medu se podávají nakrájená na plátky. Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 420 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Jednohubky s pečenou dýní

Jednohubky s pečenou dýní

Dýni nakrájíme na malé kostičky, smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájeným rozmarýnem a trochou šalvěje. Opepříme a osolíme pouze jemně. Kozí sýr dodá potřebnou slanost. Dýni rozprostřeme na plech…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Kuře na plechovce piva

Hlavní jídla: Kuře na plechovce piva

Kuře omyjeme, zbavíme krku, drůbků a přebytečného tuku. Zevnitř i zvenku kuře důkladně osolíme a necháme chvilku…

Cizrnová polévka s kari

Polévky: Cizrnová polévka s kari

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme okapanou cizrnu a…

Vepřové nudličky na kari

Hlavní jídla: Vepřové nudličky na kari

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme polovinou kari, zakápneme olejem a necháme…

Bramborové rösti [resty]

Přílohy: Bramborové rösti [resty]

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí…