![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kachní prsa na medu](/img/clanky/17cbdfefa47616d91096846ff4816b25/kachni-prsa-na-medu.jpg)
Kachní prsa na medu
Ingredience
- kachní prsa s kůží: 400 g
- tekutý med: 2 KL
- citrónová šťáva: 2 KL
- čerstvý tymián: 2 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní prsa na medu - recept
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se dostala i do zářezů na kůži. Necháme asi 3 hodiny v lednici odležet. Před samotnou přípravou necháme maso ještě asi 20 minut v pokojové teplotě.
Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev bez oleje a zahříváme. Kůže začne pouštět hodně tuku, který postupně odebíráme, aby se kachní prsa v tuku nezačala dusit, ale krásně se opekla. Jakmile přestane odtékat tuk, zvýšíme teplotu a kůži opečeme dozlatova. Kachní prsa obrátíme a opečeme asi 4 minuty. Maso přesuneme do pekáčku a v troubě ho ještě dopečeme asi 5 - 10 minut podle požadovaného propečení.
Kachní prsa na medu zabalíme do alobalu a necháme dojít ještě stejnou dobu, po kterou jsme kachnu pekli v troubě. Tím zajistíme, že se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a to nebude po rozkrojení suché.
Kachní prsa na medu se podávají nakrájená na plátky. Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.