Velikonoční sekaná s vejci
Ingredience
- mleté maso (mix): 750 g
- vajíčka: 2 ks
- cibule : 2 ks
- starší rohlík : 1 ks
- šálek mléka na rohlík
- vejce natvrdo : 4 ks
- česnekové stroužky : 3 ks
- sůl : 1 KL
- sušená majoránka : 1 KL
- drcený kmín : 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na velikonoční sekanou s vejci
Začněte tím, že si starší rohlík nakrájíte na kostky a rozmočíte v misce s trochou mléka. Nasáklé pečivo poté rukama vymačkejte a vložte do větší mísy. Dále k němu přidejte mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín a sůl. Ze všech surovin vypracujte homogenní směs. Tu následně rozdělte na dvě poloviny. Jednu z nich vezměte do ruky, položte na plech s pečícím papírem a vytvarujte do podélného bochníku. Podélně pak na masovou směs vyskládejte i vařená vejce. Ta nakonec překryjte druhou polovinou masového těsta a sekanou dotvarujte. Nyní ji vložte do vyhřáté trouby a pečte pomalu při 165 °C (první půl hodinu). Poté teplotu navyšte asi o 30 °C a dopékejte dalších 20 až 30 minut. Záleží ale samozřejmě na vašich zvyklostech při pečení. Upečenou sekanou nakrájejte a podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo jen tak s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.