Domácí sekaná z mletého masa
Ingredience
- mleté maso (mix hovězího a vepřového): 400 g
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- majoránka
- petrželka
- sůl
- pepř
- strouhanka dle potřeby
- mléko dle potřeby
- vejce na potření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a petrželkou dle chuti. Směs zahustíme strouhankou dle potřeby a vše dobře promícháme. Mleté maso hněteme nejlépe rukama tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pokud máme pocit, že sekaná nedrží dobře pohromadě, přidáme trochu mléka. Z hotové směsi vytvarujeme šišku, vložíme ji na pekáč a potřeme vajíčkem. Domácí sekaná se peče v troubě na 180 °C, dokud není její kůrka zlatavá.
Domácí sekaná z mletého masa se dá také před pečením obalit plátky anglické slaniny.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…
Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…
Uzené maso vložíme do studené vody společně s polovinou mrkve, petržele a celeru, celou cibulí, česnekem, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Sůl zatím nepřidáváme. Uzené maso je dostatečně slané, proto…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Na olivovém oleji orestujeme šalotku. Přidáme kari pastu, zalejeme trochou vody a důkladně zamícháme. Necháme…
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku.…
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme na kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku, kterou dusíme do změknutí.…
Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.