Sekaná ze sójového masa
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na 2 porce:
200g sójového granulátu
bujón
1 rohlík nebo houska
1 vejce
½ cibule
sůl a pepř
50ml mléka
1/2b červené papriky
strouhanka
Sekaná ze sójového masa - recept
Sójový granulát uvaříme ve vodě s bujónem, což trvá zhruba 20 minut. Necháme jen vychladnout a vymačkáme přebytečnou vodu.
Housku nebo rohlík nakrájíme a zalijeme vlažným mlékem.Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, po chvilce přidáme sójové maso. Osolíme a opepříme. Poté necháme sójové maso vychladnout, přidáme pečivo, vejce, česnek a papriku nakrájenou na kousky.
Pekáč vymažeme olejem či máslem a ze směsi za pomocí strouhanky (aby se hmota nelepila) vytvoříme bochánek.
Sekaná ze sójového masa se peče přibližně 40 minut, během pečení podléváme vodou s bujónem.
Sekaná ze sójového masa se nejlépe hodí k bramborám či bramborové kaši.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.