Kandovaná dýně hokkaidó
Ingredience
- dýně hokkaidó
- šťáva z citrónu
- cukr krystal (poloviční množství než má dýně)
- pomeranče
- moučkový cukr na obalení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kandovaná dýně hokkaidó - recept
Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z jednoho nebo dvou citrónů. Záleží na tom, jak byla dýně hokkaidó velká. Pokrájenou dýni s citronem dobře promícháme, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Potom z dýně slijeme vodu a přidáme poloviční množství cukru, než měla samotná dýně.
Přidáme šťávu ze dvou pomerančů, promícháme a necháme stát dalších 24 hodin. Potom k dýni přidáme hrnek vody a dáme zahřívat. Mícháme a vaříme asi 30 minut, než dýně zesklovatí. Poté z dýně slijeme vodu a rozložíme kousky na voskovaný papír. Kandovaná dýně hokkaidó by měla schnout asi při 50 °C. Měla by zůstat měkká na omak, ale zároveň se nerozpadat. Nakonec dýni obalíme v moučkovém cukru a uchováváme na suchém a chladném místě. Kandovaná dýně hokkaidó je výborná do koláčů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.