![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kořenová zelenina v soli](/img/clanky/ff94254e7d05f6ef7de3003b3dbfa5bb/korenova-zelenina-v-soli.jpg)
Kořenová zelenina v soli
Ingredience
- mrkev: 500 g
- petržel: 250 g
- celer: 250 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- sůl: 200 g
- kopr nebo petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kořenová zelenina v soli - recept
Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině přidat nadrobno nasekaný kopr nebo zelenou petrželku. Kořenovou zeleninu v soli plníme do čistých sklenic, kam ji prsty dobře upěchujeme. Zavíčkujeme a skladujeme v suchu a chladu, kde nám vydrží několik měsíců. Před použitím zeleninu opláchneme studenou vodou, abychom ji zbavili soli. I tak nám však kořenová zelenina v soli dostatečně ochutí polévku, takže vývar už není třeba více solit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.