Kořenová zelenina v soli
Ingredience
- mrkev: 500 g
- petržel: 250 g
- celer: 250 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- sůl: 200 g
- kopr nebo petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kořenová zelenina v soli - recept
Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině přidat nadrobno nasekaný kopr nebo zelenou petrželku. Kořenovou zeleninu v soli plníme do čistých sklenic, kam ji prsty dobře upěchujeme. Zavíčkujeme a skladujeme v suchu a chladu, kde nám vydrží několik měsíců. Před použitím zeleninu opláchneme studenou vodou, abychom ji zbavili soli. I tak nám však kořenová zelenina v soli dostatečně ochutí polévku, takže vývar už není třeba více solit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.