![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Krevety na česneku](/img/clanky/73e03e478f697116a7c1b05ac3f8f125/fotolia_104832272_xs.jpg)
Krevety na česneku
Ingredience
- loupané krevety: 250 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 50 ml
- olivový olej: 2 PL
- citronová šťáva: 1 PL
- chilli
- sůl
- čerstvé bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevety na česneku – recept
Čerstvé krevety omyjeme a osušíme, česnek prolisujeme. Na olivovém oleji orestujeme krevety asi 5 minut, přidáme česnek a chilli koření. Promícháme a necháme koření rozvonět. Zalejeme bílým vínem, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krevety na česneku dusíme, dokud nejsou krevety hezky růžové a šťáva se nezredukuje. Trvá to asi 5 minut.
Nakonec ke krevetám přidáme čerstvé bylinky, ať už se jedná o petrželku, pažitku, tymián apod. Dodají celému jídlu krásnou barvu a zvýrazní chuť.
Krevety na česneku ihned podáváme. Jako příloha se k nim hodí rýžové nudle nebo rozpečené pečivo potřené olivovým olejem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.