Krevety na česneku
Ingredience
- loupané krevety: 250 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 50 ml
- olivový olej: 2 PL
- citronová šťáva: 1 PL
- chilli
- sůl
- čerstvé bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevety na česneku – recept
Čerstvé krevety omyjeme a osušíme, česnek prolisujeme. Na olivovém oleji orestujeme krevety asi 5 minut, přidáme česnek a chilli koření. Promícháme a necháme koření rozvonět. Zalejeme bílým vínem, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krevety na česneku dusíme, dokud nejsou krevety hezky růžové a šťáva se nezredukuje. Trvá to asi 5 minut.
Nakonec ke krevetám přidáme čerstvé bylinky, ať už se jedná o petrželku, pažitku, tymián apod. Dodají celému jídlu krásnou barvu a zvýrazní chuť.
Krevety na česneku ihned podáváme. Jako příloha se k nim hodí rýžové nudle nebo rozpečené pečivo potřené olivovým olejem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.