Morkové knedlíčky do polévky
Ingredience
- morkové kosti: 2 ks
- žloutek: 1 ks
- hladká mouka: 1 PL
- strouhanka: 2 PL
- sůl
- pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Morkové knedlíčky do polévky - recept
Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s moukou, strouhankou, žloutkem, nadrobno nasekanou petrželkou, trochou soli a pepře. Podle potřeby přidáme ještě trochu strouhanky. Těsto by mělo být tužší. Bílek vyšleháme se špetkou soli a opatrně ho zapracujeme do těsta. Tvoříme kulaté knedlíčky, které dáme vařit do vývaru na 4 minuty.
Morkové knedlíčky do polévky můžeme uvařit i zvlášť, aby se polévka nezakalila a dát je do vývaru až hotové.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.