Pečený králík na česneku
Ingredience
- králík: 800 g
- stroužky česneku: 6 ks
- cibule: 1 ks
- sádlo: 2 PL
- voda nebo vývar: 80 ml
- sůl
- pepř
- kmín
- rozmarýn
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík na česneku – recept
Králíka omyjeme, očistíme a naporcujeme. Osolíme, opepříme, ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem (můžeme smíchat s trochou oleje či rozpuštěného másla, aby se česnek lépe roztíral) a necháme chviličku odležet.
Pekáč důkladně vymažeme sádlem, rozprostřeme do něj kolečka cibule a vložíme králíka. Posypeme kmínem a rozmarýnem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme cca 2,5 – 3 hodiny a průběžně maso podléváme výpekem (občas přidáme i trochu vody nebo vývaru, aby bylo stále hodně šťávy a maso se nevysušilo). Jakmile je maso měkké a má zlatavou barvu, máme hotovo.
Pečený králík na česneku se podává s bramborovým či karlovarským knedlíkem, popřípadě s opečeným bramborem. Vhodným doplňkem je také listový špenát.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.