Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený květák po indicku Přílohy
02. 03. 2018 Přečteno: 13851x

Pečený květák po indicku

Ingredience
- +
  • menší květák: 1 ks
  • petrželová nať: 2 PL
  • tandoori masala: 1 KL
  • kurkuma: 1 KL
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečený květák po indicku - recept

Květák nakrájíme po celé délce na širší plátky (můžeme ho i rozdělit na jednotlivé růžičky). Květák potřeme olivovým olejem a z obou stran posypeme směsí koření tandoori masala, kurkumy, soli a pepře. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Ke konci můžeme zvýšit teplotu, aby se květák opekl dozlatova. 

Pečený květák po indicku posypeme petrželovou natí a podáváme jako lehké veganské jídlo nebo jako přílohu nejen k indickým pokrmům. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 67 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Losos s holandskou omáčkou

Hlavní jídla: Losos s holandskou omáčkou

Lososa očistíme, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme odpočinout. Mezitím začneme připravovat…

Sambal oelek

Ostatní: Sambal oelek

Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme, dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 6 - 8 minut. Poté chilli papričky…

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Předkrmy a chuťovky: Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se…

Rybí pomazánka

Pomazánky: Rybí pomazánka

Rybí maso osolíme, opepříme, dáme na pánvičku a nasucho opražíme. Jakmile se zatáhne, zalijeme trochou vody,…