Mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo a žloutek, rukama propracujeme. Po lžících do těsta vpracujeme teplou vodu, až je těsto vláčné a necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh vyšleháme s cukrem, poté prošleháme se žloutky, moukou, solí a skořicí. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na co nejtenčí plát, ze kterého vykrájíme kolečka o něco větší, než je dno košíčků. Kolečka vtlačíme do formiček na muffiny a naplníme krémem.
Skořicové koláčky pečeme asi 25 minut do hněda a posypeme skořicovým cukrem.
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Posypeme lístky tymiánu. Cibuli zalejeme polovinou červeného vína…
V míse si vyšlehejte měkkou Heru nebo máslo společně se žloutky, rumem, medem a moučkovým cukrem. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, kakao, jedlou sodu, perníkové koření, vlažné mléko a vypracujte hladké…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.