Sýrové suflé
Ingredience
- nastrouhaný ementál: 60 g
- nastrouhaný čedar: 60 g
- nastrouhaný parmazán: 20 g
- žloutky: 5 ks
- bílky: 4 ks
- změklé máslo: 20 g
- Bešamel:
- máslo: 30 g
- hladká mouka: 20 g
- mléko: 250 ml
- sůl
- mletý pepř
- špetka muškátového oříšku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Sýrové suflé – recept
Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s čedarem, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáváme po jednom žloutky. Formičky na suflé vymažeme máslem. Vyšleháme bílky do sněhu, posolíme a pomalu do nich vmícháme bešamel se sýrem. Opatrně vlijeme do formiček na suflé, uhladíme, zaprášíme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.