Václavkový guláš
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na 2 porce:
300 g václavek
špetka kmínu
sušená majoránka
lžíce oleje nebo sádla
sůl a pepř
2 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
50g rajčatového protlaku
Václavkový guláš - recept
V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté přidáme nakrájené a očištěné václavky, podlijeme vodou (stačí několik lžic) a podusíme. Přidáme rajčatový protlak, česnek, kmín, sůl i pepř a necháme společně dusit. Václavkový guláš podáváme posypaný majoránkou.
Václavkový guláš se hodí, stejně jako guláš klasický, k čerstvému pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.