Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zázvorky Vánoční cukroví
13. 10. 2017 Přečteno: 3767x

Zázvorky

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 280 g
  • moučkový cukr: 250 g
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • vejce: 2 ks
  • čerstvý zázvor nastrouhaný: 1 KL
  • citrónová šťáva: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

M

ouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem. Cukr také prosijeme, promícháme s moukou a přidáme ostatní ingredience. Těsto musíme velmi dobře propracovat, aby se zázvor rozprostřel rovnoměrně. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tloušťku asi 3 mm, vykrájíme různé tvary a poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené zázvorky necháme na chladném místě uležet do druhého dne. 

Troubu rozehřejeme na 190 °C a zázvorky pečeme asi 6 - 10 minut, až jsou okraje růžové. Necháme vychladnout a skladujeme v suchu a chladu. Týden před Vánocemi můžeme zázvorky ozdobit cukrovou polevou a cukrářskými ozdobami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…

Domácí pomerančová zmrzlina

Dezerty: Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k…

Ďábelská směs na topinky

Pomazánky: Ďábelská směs na topinky

Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky, cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi…