![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kaše z červené čočky a dýně](/img/clanky/22f7ac225732a90e4dd2c2e8b95f56d3/kase-z-cervene-cocky-a-dyne.jpg)
Kaše z červené čočky a dýně
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- dýně (hokaido, máslová, špagetová, muškátová…): 200 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sušené oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kaše z červené čočky - recept
Dýni vydlabeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme a pečeme na 190 °C asi 30 minut do úplného změknutí. Mezitím si dáme vařit červenou čočku se lžičkou sušeného oregana.
Dýni s čočkou buď rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo ji v misce rozmačkáme vidličkou. Kaši dobře promícháme, přidáme sušené oregano, sůl a pepř.
Kaše z červené čočky bude skvělá s vejcem vařeným na tvrdo, toastem nebo uzeninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.