Vanilkový krém
Ingredience
- smetana ke šlehání: 500 ml
- žloutky: 6 ks
- vanilkový lusk: 1 ks
- cukr: 3 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vanilkový krém - recept
400 ml smetany nalijeme do hrnce, přidáme cukr a pomalu zahříváme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrabeme semínka, která přidáme ke smetaně, stejně tak lusk. Ve zbytku smetany rozšleháme žloutky, které poté vlijeme do horké (ne však vroucí!) smetany. Za stálého míchání vanilkový krém zahříváme a šleháme, dokud nezhoustne. Až bude vanilkový krém hustý, vyndáme vanilkový lusk.
Vanilkový krém se hodí například na palačinky a další dezerty, nebo jako omáčka na dukátové buchtičky.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.