Vánoční punč
Ingredience
- červené víno: 500 ml
- cukr krupice: 500 g
- hřebíček: 1 PL
- skořicová kůra vcelku: 3 ks
- nové koření: 3 ks
- kardamon: 3 ks
- rozinky: 1 PL
- citron: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vánoční punč - recept
Cukr nasypeme do hrnce a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme půllitrem vody. Přivedeme k varu, aby se důkladně karamel rozpustil. Přihodíme koření, rozinky, kůru z citronu a vaříme asi 5 minut. Hrnec odstavíme, necháme přikrytý pokličkou a necháme luhovat přes noc. Připravený sirup si přecedíme do lahví.
Na vánoční punč si zahřejeme červené víno. Nevaříme ho, aby nevyprchal alkohol. Poté přidáme podle chuti připravený sirup. Podáváme s citronem, pomerančem nebo skořicí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.