![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Velikonoční bezlepkový beránek](/img/clanky/6f1a4dbfeada2e942c099184ed87eadd/velikonocni-bezlepkovy-beranek.jpg)
Velikonoční bezlepkový beránek
Ingredience
- bezlepková mouka (např. Jizerka): 220 g
- třtinový cukr: 90 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- prášek do pečiva: 1 ks
- špetka soli
- vejce: 4 ks
- slunečnicový olej: 110 ml
- citrónová kůra: 1 KL
- moučkový cukr
- kokosový olej a hladká mouka na formu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Velikonoční bezlepkový beránek - recept
Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hladkou moukou. Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po lžících přisypáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dále přidáme citrónovou kůru a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Velikonoční bezlepkový beránek se peče při teplotě 175 °C asi 40 - 45 minut. Hotového beránka poznáme tak, že se na zapíchnutou špejli nepřilepí těsto. Necháme ho vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.