Velikonoční bezlepkový beránek
Ingredience
- bezlepková mouka (např. Jizerka): 220 g
- třtinový cukr: 90 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- prášek do pečiva: 1 ks
- špetka soli
- vejce: 4 ks
- slunečnicový olej: 110 ml
- citrónová kůra: 1 KL
- moučkový cukr
- kokosový olej a hladká mouka na formu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Velikonoční bezlepkový beránek - recept
Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hladkou moukou. Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po lžících přisypáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dále přidáme citrónovou kůru a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Velikonoční bezlepkový beránek se peče při teplotě 175 °C asi 40 - 45 minut. Hotového beránka poznáme tak, že se na zapíchnutou špejli nepřilepí těsto. Necháme ho vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.