Zelné placky
Ingredience
- zelí kysané: 250 g
- vejce: 1 ks
- mouka hladká: 100 g
- petrželka: 2 PL
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- majoránka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelné placky – recept
Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme menší placky, které opečeme z obou stran. Placky pokládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Zelné placky podáváme samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.