Hruškový sorbet s vodkou
Ingredience
- zralé hrušky : 500 g
- krupicový cukr : 75 g
- vodka : 1 PL
- kůra i šťáva z půl ks citronu (pro 4 osoby 1 ks)
- malý kousek rozmarýnu
- voda cca: 150 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hruškový sorbet s vodkou – recept
Začněte tím, že si oloupete hrušky, zbavíte je jádřinců a dužinu nakrájíte na kousky. Dále si do malého hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a tekutinu svařte po dobu cca 5 až 10 minut. Pak vložte dužinu z hrušek, vsypte chemicky neošetřenou kůru z citronu, vložte rozmarýn a všechno společně povařte asi 5 až 7 minut. Nakonec odstavte, dochuťte citronovou šťávou, promíchejte a nechte směs zchladnout. Až se tak stane, tyčovým mixérem vše rozmixujte. Směs lze ještě přecedit přes jemné sítko. Nyní přilijte do ovocné směsi vodku, opět promíchejte a vlijte do uzavíratelné misky. Mrazte ideálně přes noc v mrazáku. Nezapomeňte občas sorbet promíchávat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.