Slaninový koláč
Ingredience
- plát listového těsta
- vajíčko : 1 ks
- anglická slanina: 200 g
- vařené brambory: 3 ks
- česnekový stroužek : 2 ks
- malá paprika (sladká): 1 ks
- strouhaný tvrdý sýr: 75 g
- pár růžiček brokolice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Slaninový koláč – recept
Začněte tím, že si v míse připravíte náplň do slaného koláče. Oloupejte si vařené brambory a ty rozšťouchejte na pyré. Poté přidejte i na menší kousky nakrájené brokolicové růžičky, kousky očištěné papriky, lisovaný česnek, kostičky slaniny a strouhaný sýr. Dle libosti můžete směs také osolit a opepřit. Ale uzenina bývá dost slaná. Nyní si k ruce vezměte listové těsto a plát rozdělte na dvě stejné poloviny (na šířku). Jednu polovinu pak vložte do formy na koláč s pečícím papírem, poklaďte na ní náplň a překryjte druhou polovinu těsta. Okraje dobře utěsněte prsty, povrch pomažte rozšlehaným vejcem, propíchněte na několika místech vidličkou a dejte péct do trouby při teplotě 170 až 180 °C po dobu 20 až 25 minut. Podávejte po mírném zchladnutí. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.