Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
pastýřský koláč Hlavní jídla
11. 01. 2022 Přečteno: 1154x

Pastýřský koláč

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 125 g
  • čerstvá mrkev (nahrubo strouhaná): 2 ks
  • nasekaná cibulka : 1 ks
  • pyré z rajčat : 1 PL
  • hovězí bujón (kostka): 1 ks
  • worcester : 1 PL
  • vařená petržel (větší): 1 ks
  • škrob půlka lžičky (pro 4 porce celá lžička)
  • vařené brambory : 450 g
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • mléko : 1 PL
  • studená voda: 200 ml
  • olej dle potřeby

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pastýřský koláč – recept

Začněte tím, že si ve vyšší pánvi rozpálíte malé množství oleje a na něm orestujete dozlatova hovězí maso. Po chvíli přidejte i nasekanou cibulku a strouhanou mrkev. Vše promíchejte a pokračujte v opékání. Asi po pěti minutách ochuťte vše worcesterem, přidejte rajčatové pyré, jeden rozdrobený bujón a vlijte asi 200 ml studené vody. Až se směs uvaří (asi za 30 až 40 minut), zahustěte ji škrobem smíchaným s trochou vody. Po dvou až třech minutách probublávání pánev odstavte ze sporáku a masovou směs naneste do zapékací mísy. Na ní pak rozprostřete rovnoměrně pyré ze šťouchaných brambor, petržele, mléka, pepře a soli. Pastýřský koláč zapékejte v troubě asi dvacet minut při teplotě kolem 190 až 200 stupňů Celsia. Podávejte teplé.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

alsasky-cibulovy-kolac.jpg Hlavní jídla

Alsaský cibulový koláč

Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 40 minut. Těsto na alsaský cibulový koláč vyválíme na…

slany-cuketovy-kolac-se-syrem-a-sunkou.jpg Hlavní jídla

Slaný cuketový koláč se sýrem a šunkou

Mladé cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka. Pokud použijeme starší cukety, tak je i oloupeme. Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme asi 30 minut odkapat v cedníku. Poté z nich…

fotolia_118851415_xs.jpg Hlavní jídla

Lotrinský koláč

Vypracujeme těsto z hladké mouky, vejce, mléka a soli. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do ledničky. Připravíme si koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozválíme a dáme do formy, zakryjeme pečícím…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Hlavní jídla

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

Tip na recept

Pivní cibulové kroužky

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Vepřo knedlo zelo

Hlavní jídla: Vepřo knedlo zelo

Vepřo: Česnek utřeme se solí a potřeme jím maso ze všech stran. Opepříme, okmínujeme a položíme ho do pekáčku na…

Matjesy v oleji

Předkrmy a chuťovky: Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…