Pastýřský koláč
Ingredience
- mleté hovězí maso: 125 g
- čerstvá mrkev (nahrubo strouhaná): 2 ks
- nasekaná cibulka : 1 ks
- pyré z rajčat : 1 PL
- hovězí bujón (kostka): 1 ks
- worcester : 1 PL
- vařená petržel (větší): 1 ks
- škrob půlka lžičky (pro 4 porce celá lžička)
- vařené brambory : 450 g
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- mléko : 1 PL
- studená voda: 200 ml
- olej dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastýřský koláč – recept
Začněte tím, že si ve vyšší pánvi rozpálíte malé množství oleje a na něm orestujete dozlatova hovězí maso. Po chvíli přidejte i nasekanou cibulku a strouhanou mrkev. Vše promíchejte a pokračujte v opékání. Asi po pěti minutách ochuťte vše worcesterem, přidejte rajčatové pyré, jeden rozdrobený bujón a vlijte asi 200 ml studené vody. Až se směs uvaří (asi za 30 až 40 minut), zahustěte ji škrobem smíchaným s trochou vody. Po dvou až třech minutách probublávání pánev odstavte ze sporáku a masovou směs naneste do zapékací mísy. Na ní pak rozprostřete rovnoměrně pyré ze šťouchaných brambor, petržele, mléka, pepře a soli. Pastýřský koláč zapékejte v troubě asi dvacet minut při teplotě kolem 190 až 200 stupňů Celsia. Podávejte teplé.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.