Lotrinský koláč
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 80 g másla
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- špetka soli
- fazole
- Náplň:
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibulí
- 2 pórky
- 200 g sýru Gruyére
- 300 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lotrinský koláč – recept
Vypracujeme těsto z hladké mouky, vejce, mléka a soli. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do ledničky. Připravíme si koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozválíme a dáme do formy, zakryjeme pečícím papírem a posypeme fazolemi. Pečeme 15 minut v troubě na 160 °C. Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a pórek. Přesuneme na koláč, zasypeme sýrem a zalijeme smetanou smíchanou s vajíčkem, muškátovým oříškem, solí, pepřem a pečeme při 200 °C dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.