Květáková polévka
Květáková polévka – postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, mrkev a petržel oloupeme. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme pozvolna vařit, až bude zelenina měkká. Pokud budeme květákovou polévku připravovat v papiňáku, stačí 10 – 15 minut.
Zeleninu v polévce rozšťoucháme na malé kousky a zahustíme jíškou připravenou na pánvi z másla a mouky. Rozšleháme vejce a za stálého míchání ho přilijeme do hotové polévky. Nakonec se květáková polévka dochutí solí, pepřem a čerstvými bylinkami.
Květáková polévka je zdravý pokrm vhodný pro redukční dietu, neboť obsahuje velmi málo kalorií. Místo obyčejné mouky můžeme použít mouku celozrnnou, která je při dietě vhodnější.
Tip: Chceme-li, aby byla květáková polévka jemná a krémová, místo rozšťouchání zeleniny ji rozmixujeme, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany nebo másla.
Diskuse k článku
RE : Květáková polévka