Pikantní kedlubnová pomazánka
Pikantní kedlubnová pomazánka – postup přípravy
Kedlubny oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. Majonézu utřeme se změklým máslem do pěny, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce, sterilované okurky a cibuli nakrájené nadrobno nebo nastrouhané na jemném struhadle, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Z nastrouhaných kedluben vymačkáme přebytečnou šťávu a přimícháme je k ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný čerstvý křen.
Pikantní kedlubnová pomazánka se nechá asi hodinu uležet v ledničce a maže na čerstvé pečivo nebo na opečenou bagetu potřenou česnekem.
Diskuse k článku
RE : Pikantní kedlubnová pomazánka