Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony
Nejprve si uvařte těstoviny. Pak je sceďte, promastěte asi lžící másla a dejte stranou. Dále si rozpusťte na pánvi trochu zbývajícího másla a na něm restujte kousky fenyklu a také žampionů. Po asi dvou až třech minutách přidejte vařené krevety, promíchejte a pokračujte v opékání...
Houbové rizoto s lososem
Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže dusila. Vývar společně s vínem postupně přiléváme, dokud nám nevznikne krémová…
Zeleninová polévka s houbami
Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Potom do hrnce vložíme houby, kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Zalejeme asi 500 ml horké vody. Přivedeme k varu a…
Žampionová omáčka na těstoviny
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do omáčky trochu másla na zjemnění a podle chuti nastrouhaný parmazán. Podáváme s uvařenými…
Vepřové na žampionech
Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto naložené maso necháme odležet na kuchyňské lince, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozehřeme na 200 °C.
Mezitím si pokrájíme cibuli, česnek a žampiony na malé kousky. V pánvi…
Houbová polévka ze sušených hub
Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo. Do hrnce vložíme cibuli, mrkev, petržel a česnek. Zeleninu orestujeme a chvilku dusíme. Mezitím zpaříme sušené houby. Necháme je asi 2 minuty nabobtnat, poté je scedíme. Do hrnce přisypeme nakrájené brambory a zalejeme…
Kuřecí maso na houbách
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky nebo naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozehřátém sádle z obou stran. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme 5 minut. Vrátíme maso, zalijeme…
Venkovní tlak vzduchu s námi může pořádně zamávat. Na co si dávat pozor, když je příliš vysoký nebo nízký?
Jogurt
Netýká se přechozený vztah i vás? Poznejte známky soužití ze zvyku a zkuste znovuobjevit ztracenou jiskru!
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?