Baba Ganoush
Ingredience
- lilek: {1}
- tahini sezamová pasta: 3 KL
- olivový olej: 1 PL
- česnek: {1}
- citrón: {0,5}
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Baba Ganoush – recept
Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50 minut. Během pečení každých 10 minut lilky otáčíme. Po upečení lilky rozpůlíme. Když lilky vychladnou, odstraníme dužninu, přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a olivový olej a dobře rozmixujeme. Baba Ganoush servírujeme s pita chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.