Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezová šťáva Nápoje
17. 04. 2018 Přečteno: 7670x

Bezová šťáva

Ingredience
- +
  • květy černého bezu: 25 ks
  • bio citróny: 2 ks
  • cukr krupice: 1,5 - 1,8 kg
  • voda: 2 l
  • kyselina citronová: 1 PL
  • konzervační přípravek: dle návodu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Bezová šťáva - recept

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté vyluhovat.

Tekutinu scedíme přes čisté plátýnko, citróny do něj také vymačkáme. Přidáme cukr, konzervační přípravek a mícháme tak dlouho, dokud se vše nerozpustí.

Čtěte také:

Recept na bezový sirup, díky kterému nebudete celý rok nachlazení

Bezová šťáva se plní do uzavíratelných sklenic a skladuje na temném, chladném místě. Podle potřeby ji můžeme ředit vodou. 

Připravte si také bezový sirup - podle našeho receptu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí majonéza

Ostatní: Domácí majonéza

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí…

Hrstková polévka se zeleninou

Polévky: Hrstková polévka se zeleninou

Kroupy, hrách a fazole namočíme den předem do studené vody a uvaříme do poloměkka. Kroupy a luštěniny slijeme,…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…