Bezová šťáva
Ingredience
- květy černého bezu: 25 ks
- bio citróny: 2 ks
- cukr krupice: 1,5 - 1,8 kg
- voda: 2 l
- kyselina citronová: 1 PL
- konzervační přípravek: dle návodu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezová šťáva - recept
Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté vyluhovat.
Tekutinu scedíme přes čisté plátýnko, citróny do něj také vymačkáme. Přidáme cukr, konzervační přípravek a mícháme tak dlouho, dokud se vše nerozpustí.
Bezová šťáva se plní do uzavíratelných sklenic a skladuje na temném, chladném místě. Podle potřeby ji můžeme ředit vodou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.