Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Borůvková bublanina Dezerty
04. 10. 2017 Přečteno: 5713x

Borůvková bublanina

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 1 hrnek
  • špaldová mouka: 1 hrnek
  • třtinový cukr: 1 hrnek 
  • mléko: 1 hrnek
  • rozpuštěné máslo: 0.5 hrnku
  • vejce: 2 ks
  • prášek do pečiva: 3 KL
  • vanilkový extrakt: 2 PL
  • borůvky: 1.5 hrnku
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
  • Na drobenku:
  • polohrubá mouka: 3 PL
  • krystalový cukr: 2 PL
  • máslo: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Borůvková bublanina - recept

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme také obě mouky a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec přidáme vanilkový extrakt. Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou. Na závěr si uděláme rychlou drobenku tak, že v míse smícháme mouku, máslo a cukr. Důkladně promneme prsty. Na těsto v pekáčku nasypeme očištěné borůvky a přidáme hotovou drobenku.

Borůvková bublanina se peče na 180 °C asi 30 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Smetanová omáčka z lišek

Hlavní jídla: Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat…

Těsto na jidášky

Dezerty: Jidášky

Začněte přípravou kvásku do těsta, tj. do hrníčku si nalijte trochu mléka (asi polovinu z uvedeného množství) a…