Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chřestová omáčka Přílohy
01. 06. 2018 Přečteno: 6198x

Chřestová omáčka

Ingredience
- +
  • bílý chřest: 250 g
  • menší brambory: 3 ks
  • smetana (min. 30 %): 100 ml
  • hladká mouka: 1 PL
  • zeleninový vývar
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Chřestová omáčka – recept

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik, aby hladina sahala asi 2 cm nad brambory. Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců, rozpůlíme a přidáme k bramborám a spolu vaříme ještě 10 minut.

Rozmícháme mouku se smetanou, přidáme k bramborám a chřestu a krátce povaříme. Omáčku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby naředíme zeleninovým vývarem, dosolíme a opepříme. Do hotové chřestové omáčky dále můžeme přidat např. čerstvý kopr

Chřestová omáčka skvěle chutná s brambory a vejcem, můžeme ji použít i na gnocchi. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-losos-s-chrestem.jpg Přílohy

Pečený losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený chřest. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a lososa citronovou šťávou. Pečeme asi 20…

michana-vejce-s-chrestem.jpg Přílohy

Míchaná vejce s chřestem

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vejce…

Tip na recept

Sněhové pusinky z bílků

Sněhové pusinky z bílků

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání postupně přidáváme krupicový cukr. Smícháme bramborový škrob a prosátý moučkový cukr a opatrně vmícháme do tuhého sněhu obracením. Bílkovou směsí tvoříme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Žurek

Polévky: Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu,…