Čokoládové muffiny
Ingredience
- polohrubá mouka: 220 g
- cukr krupice: 100 g
- máslo: 125 g
- mléko: 170 ml
- vejce: 2 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- kakao: 2 PL
- čokoláda: 80 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čokoládové muffiny – recept
Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím prosejeme mouku s práškem do pečiva do mísy, přidáme mléko, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vychladlé máslo, vejce, cukr a kakao. Šlehačem zamícháme na hladké těsto. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, přidáme do těsta a promícháme.
Formu na muffiny vymažeme máslem a nalijeme těsto do ¾ formiček. Povrch čokoládových muffinů můžeme posypat ještě kousky čokolády. Pokud použijeme papírové košíčky, dáme 3 na sebe, jinak z nich těsto vyteče. K dostání jsou i silikonové košíčky, které se nemusí vymazávat a drží tvar.
Čokoládové muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 – 25 minut. Prvních 10 minut se trouba nesmí otevírat, jinak muffiny nevyběhnou.
Tip: Společně s kousky čokolády můžeme do muffinů přidat i nadrobno nakrájené vlašské ořechy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.