Domácí bramborák
Ingredience
- brambory: 500 g
- vejce: 2 ks
- česnek - stroužky: 5 ks
- mléko: 100 ml
- polohrubá mouka: 100 g
- sádlo na smažení
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- jarní cibulka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí bramborák - recept
Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat. Těsto nalejeme na pánev s vysokou vrstvou sádla a vytvoříme tenkou placku. Čím tenší bramboráky tvoříme, tím jsou křupavější. Smažíme dozlatova. Po vytažení domácí bramborák osušíme v papírové utěrce, osolíme, posypeme kmínem a jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.