![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![Domácí bramborák](/img/clanky/647b36d4122abbe0453f63eab268c141/domaci-bramborak.jpg)
Domácí bramborák
Ingredience
- brambory: 500 g
- vejce: 2 ks
- česnek - stroužky: 5 ks
- mléko: 100 ml
- polohrubá mouka: 100 g
- sádlo na smažení
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- jarní cibulka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí bramborák - recept
Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat. Těsto nalejeme na pánev s vysokou vrstvou sádla a vytvoříme tenkou placku. Čím tenší bramboráky tvoříme, tím jsou křupavější. Smažíme dozlatova. Po vytažení domácí bramborák osušíme v papírové utěrce, osolíme, posypeme kmínem a jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.