Keftedes
Ingredience
- mleté hovězí maso: 500 g
- drcená rajčata v konzervě: 2 PL
- rohlíky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- vejce: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- oregano: 1 KL
- citronová šťáva: 2 PL
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Keftedes – recept
Rohlíky nakrájené nadrobno namočíme do vody na 10 minut a vodu pořádně vymačkáme. Smícháme mleté maso, vejce, rohlíky, rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, oregano, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rukama důkladně vypracujeme hmotu, do které podle potřeby přidáváme strouhanku. V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty tvoříme kuličky, které smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové keftedes odkládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.