Polévka z fazolových lusků
Ingredience
- fazolové lusky: 200 g
- cibule: 1 ks
- brambory: 2 ks
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 100 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- hladká mouka: 1 PL
- olej nebo máslo
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z fazolových lusků – recept
Na oleji nebo másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme na cca 3 cm nakrájené kousky fazolových lusků, které krátce osmahneme. Do hrnce k luskům dáme na kousky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list a nové koření. Povaříme asi 5 minut, ve vodě rozkvedláme mouku, nalijeme ji k luskům a vaříme dalších 15 - 20 minut. Na závěr přilijeme smetanu a už jen krátce prohřejeme.
Polévka z fazolových lusků vynikne, pokud ji ozdobíme čerstvým koprem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.