Domácí dýňový džus
Ingredience
- Na cca 3 litry dýňového džusu:
- dýně Hokkaido: 600 g
- bio citron: 1 ks
- voda: 500 ml
- třtinový cukr: 200 g
- kyselina citronová: 0.5 KL
- 2 - 3 litry převařené vody na rozředění
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí dýňový džus - recept
Dýni nakrájíme na kostičky, přidáme cukr a kyselinu citronovou, zalijeme 500 ml vody a necháme 24 hodin odpočívat. Přidáme na kolečka nakrájený citron zbavený pecek a uvaříme doměkka asi 25 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka. Zředíme převařenou a vychladlou vodou dle požadované hustoty a případně dosladíme.
Domácí dýňový džus skladujeme v lednici.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.